پیام خود را بنویسید

اخبار معاونت درمان : برگزاری چهارمین جلسه کارگروه فرهنگی اجتماعی و سلامت استان گلستان؛ تأکید بر توسعه و ساماندهی طب ایرانی

 | آخرین بروزرسانی: 1405/5/18 | 
به گزارش #روابط_عمومی_معاونت_درمان؛ صبح امروز، چهارمین جلسه مشترک شورای اجتماعی و کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان گلستان با محوریت بررسی دستاوردها و چالش‌های حوزه طب ایرانی و مکمل، در سالن شهید آوینی حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.
این نشست تخصصی با حضور دکتر محسن ابراهیمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، دکتر ناصر هروی معاون درمان دانشگاه، مهدی بیدلی مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، صدیقه جهانشاهی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان، دکتر شیرعلی میرداروطن رئیس اداره طب ایرانی و مکمل معاونت درمان و جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان برگزار گردید.
دکتر ناصر هروی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان، در این نشست با اشاره به جایگاه ویژه طب سنتی در اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی نظام سلامت، اظهار داشت: بازشناسی، تبیین، ترویج و توسعه علمی طب ایرانی، استانداردسازی روش‌های تشخیصی و درمانی و همچنین تبادل تجربیات در این حوزه، از اولویت‌های اساسی وزارت بهداشت است.
وی با تأکید بر اهمیت مزاج‌شناسی و نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌ها افزود: در حال حاضر، خدمات استاندارد طب ایرانی و مکمل در استان گلستان توسط متخصصین طب سنتی از طریق چهار مرکز دولتی، از جمله سلامتکده طب ایرانی و مکمل پورسینا، کلینیک تخصصی و فوق‌تخصصی دزیانی، مرکز آموزشی درمانی ۵ آذر و کلینیک تخصصی قائم بیمارستان علی آبادکتول ارائه می‌شود. این خدمات شامل ویزیت، مزاج‌شناسی، اصلاح سبک زندگی، حجامت، بادکش، فصد، زالو درمانی، طب سوزنی و ماساژ درمانی است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با ارائه آماری از ظرفیت‌های تخصصی استان در بخش خصوصی تصریح کرد: هم‌اکنون ۴ درمانگاه، ۴ متخصص طب ایرانی و ۲۱ پزشک عمومی دوره‌دیده در هشت شهرستان استان در حال ارائه خدمات درمانی استاندارد به هم‌استانی‌های عزیز هستند. همچنین در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت، دو مرکز ناباروری در سلامتکده طب ایرانی و کلینیک دزیانی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های طب ایرانی فعال شده‌اند.
دکتر هروی در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های حوزه نظارت اشاره کرد و هشدار داد: متأسفانه ورود افراد فاقد صلاحیت به حوزه طب ایرانی یکی از معضلات جدی است. تاکنون بیش از ۱۲۰ پرونده برای مراکز غیرمجاز تشکیل شده که منجر به پلمب بیش از ۴۵ مرکز متخلف گردیده است. وی در پایان خواستار تشکیل کمیته‌ای فنی ذیل کارگروه سلامت استان برای نظارت و ساماندهی دقیق‌تر این حوزه شد.
در ادامه این نشست، دکتر شیرعلی میرداروطن رئیس اداره طب ایرانی و مکمل معاونت درمان، به تشریح مبانی و اهمیت این علم کهن پرداخت و گفت: طب ایرانی تنها به تجویز داروهای گیاهی محدود نمی‌شود، بلکه یک مکتب پزشکی جامع، کل‌نگر و مزاجی است که توصیه‌های آن برای هر فرد بر اساس ویژگی‌های اختصاصی او تدوین می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه رسالت اصلی طب ایرانی حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز بیماری‌هاست، بیان کرد: این طب با تمرکز بر اصلاح تدابیر شش‌گانه زندگی، از جمله تغذیه سالم، خواب و بیداری متعادل و فعالیت بدنی مناسب، می‌تواند نقش بسیار مؤثری در کاهش بار بیماری‌های مزمن ایفا کند. علاوه بر این، رویکردهای طب ایرانی به دلیل تمرکز بر پیشگیری، بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از درمان‌های پیچیده در طب مدرن هستند.
دکتر میرداروطن در پایان با اشاره به گستردگی شبکه ارائه خدمات طب ایرانی در سطح استان، آمادگی کامل این اداره را برای همکاری و انعقاد تفاهم‌نامه با سایر ادارات و سازمان‌ها در راستای برگزاری دوره‌های آموزشی سبک زندگی سالم و ارتقای سواد سلامت جامعه و ارائه خدمات درمانی تخصصی درمانی براساس آموزه های طب ایرانی اعلام کرد.

مطالب مشابه


دفعات مشاهده: 116 بار   |   دفعات چاپ: 36 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر




ورود کاربران

آمار بازدید

  • كل کاربران ثبت شده: 7500 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 5834 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 29697987 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 259833 بازدید